keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Sisätäytöt valmiina

Perustava purki sokkelimuotit keskiviikkona 13.1. ja me aloitimme sisätäytöt perjantaina 15.1. Talotoimitus tulee keskiviikkona 20.1. ja sitä ennen vielä kirvesmiehet tulevat laittamaan alajuoksut paikoilleen. Eli ihan työteliäät päivät tässä on! Pakkanen ja lumi eivät juuri tässä kohtaa edesauta myöskään töitä...

Ensimmäiset kauhalliset sepeliä sisätäyttöön. Taustalla näkyy sokkelia, josta muotit purettu, ja siellä on myös punainen viiva, johon tasoon sisätäyttö pitäisi yltää.

Radon-putket asennettiin sisätäyttöön.

Kun päästiin lähelle tavoitekorkoa, sepeliin juntattiin maakiilat elementtien tukemiseksi.

Sisätäyttöön tuli sepeliä 73 cm, eli ulkopuolisten täyttöjen kanssa yhteensä n. 15 kuorma-autollista (n. 15 tn kertakuorma).

Sisätäytöt tärytettiin 4-5 kertaa, aina kerrosten välissä. Pohjalle tuli ensin 30-40 cm 0-16 sepeliä, ja pinnalle suunnilleen samanlainen kerros 6-12 sepeliä kapillaarikatkoksi.


Sisäpuolen valmistumisen jälkeen tehtiin vielä ulkopuoli kuntoon, eli ensin lumet pois, sitten sinkelisepeliä, jossa mahdolliset sadevesiviemärit ja päälle routaeriste. Salaoja on noiden kerrosten alapuolella jo aikaisemmin asennettuna. Sitten pintaan halvempaa sepeliä tai tontilla ollutta hiekkaista maata. Ja lunta satoi!

Sain vielä ajatuksen pukuhuoneen terassin laajentamisesta katokseksi, joka samalla tuo näkösuojaa pesuhuoneen ja saunan ikkunoihin. Eli tuolta kapeasta rinteestä piti routapiikillä lohkoa maata pehmeämmäksi, ja kauhalla tehdä kolo noilla kuvan vasemmassa alareunassa oleville pilarianturoille, joita laitettiin 5 kpl terassikatoksen perustuksiksi.

Huomatkaa useassa kuvassa seisova aktiivinen appiukkoni kaivurin apuna :) ISO KIITOS HANNU!

Etupiha valmiudessa, ja kun aikaa vielä jäi useampi tunti, niin tasoitettiin takapihakin samalla.

Tiistaina 19.1. kirvesmiehet kävivät mittaamassa ja asentamassa alaohjauspuut sokkelin päälle. Betonin päälle tulee ensin bitumikaista kosteuskatkoksi ja sitten vielä solumuovikaista eristeeksi. Eli vaikka betonin valusta oli tässä vaiheessa tasan viikko, ei ole huolta että kosteus sieltä siirtyy puihin. Sokkeli pääsee myös rauhassa kuivumaan ulospäin koko rakennuksen eliniän.

2 kommenttia: