perjantai 29. tammikuuta 2016

Siivousta, kattopellit paikallaan ja maalämpökytkennät vihdoin kunnossa

Tällä viikolla on ollut hiukan hiljaisempaa tontilla. Ihan hyvä asia, niin omia töitäkin on pystynyt tekemään hiukan!

Olimme koko perheen voimin sunnuntaina nauttimassa loistavasta talvikelistä ja siivoamassa lautoja ja muuta roskaa. Pystytysporukalla oli niin huiman pitkät päivät keskiviikosta lauantaihin ja pakkastakin riitti, niin sanoin heille, ettei heidän tarvitse järjestää yhtään noita lautoja. Tarjosivat kyllä tätäkin, mutta mielelläni teemme tällaista siivousta. Samalla appiukko vei pari peräkärryllistä puutavaraa polttopuuksi ja harrastekäyttöön. Pääsimme myös nauttimaan eväät suunnilleen tulevan keittiön kohdalla lankkukasan päällä.

Maanantaina 25.1. maalämpöputkien asentaja pääsi vihdoin laittamaan vaakaputket ja suojakannen kaivoon. Tässä on ollut aikamoista yhteensovittamista aikatauluissa ja työtavoissa, mutta nyt on onnellisesti putket kunnossa, ja sisällä teknisessä tilassa. En voi olla kovin tyytyväinen tämän Rototecin alihankkijan tapaan toimia, vaikka työjäljessä ei ilmeisesti mitään vikaa olekaan. Kaivo on 3 m päässä teknisen tilan seinästä pihatien alla, ja sen vuoksi siellä on teräskansi varmistamassa, etteivät putket pääse painumaan raskaammankaan kuorman alla.
 

Keskiviikkona kattopeltiasentajat laittoivat kaikki tällä hetkellä laitettavissa olevat pellit paikalleen. Toimituksesta puuttui pieni pätkä autokatoksen peltiä, ja seinänousuja ei voitu asentaa ennen kuin seinäkoolaukset ovat paikallaan. Eli tulevat tekemään toisen keikan kun em. asiat on kunnossa. Hyvän näköistä jälkeä syntyi, ja olen ihan tyytyväinen kattoon.Ensi viikolla pitäisi tulla seuraava porukka asentamaan seinien yläpuoliset tuulensuojat ja palavillat yläpohjaan, jolloin saataisiin lämpö jo päälle. Ennen villoitusta pitäisi kuitenkin asentaa kotelo jäähdytyskonvektorille ja torstaina sainkin konvektorin jo. Asennan viikonloppuna setäni tekemän kotelon tuonne kattotuolien väliin, niin tulee höyrysulut ja eristeet varmasti oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti