tiistai 4. elokuuta 2015

Kattomuoto: pulpetti vai murrettu harja?

Alkuperäinen toive meillä oli saada pulpettikatto, jossa on korotettu olohuone korkeilla ikkunoilla. Kaavassa on vaatimus loivimmillaan 1:2 kattokaltevuudesta, ja tämä on tähän asti ollut esteenä pulpettikaton tekemiselle. Olimme siis jo henkisesti suostuneet murrettuun harjakattoon, jossa korotettu sisäkatto nousee keskelle taloa päin. Tässä on kuitenkin parin viime viikon aikana tapahtunut jonkinlaisia muutoksia, joiden vuoksi pulpettia ainakin selvitellään.

Ensimmäiseksi satuin olemaan yritykseni kautta tekemisissä toisen rakennustarkastajan kanssa, ja puheeksi tuli meidän omakotitalon katto. Hän ei ollut yhtä tiukka kattokaltevuuden suhteen kuin edeltävä tarkastaja.

Toiseksi talon yhteyteen rakennettava varasto toimii myös teknisenä tilana, mutta alas laskevan jyrkän lappeen vuoksi ilmanvaihtoputkia ei olisikaan saanut vietyä tuohon tekniseen tilaan, vaan IVK olisi pitänyt jättää pöhisemään KHH:n kaappiin. Tässä oli siis selvä tekninenkin peruste selvittää kaupungin kanta kaavamääräyksestä poikkeamiseen.

Pyysin DesignTalolta vielä luonnoksen myös pulpettikatolla, ja kävin sen kanssa kaavoitusarkkitehdin luona neuvotteluissa. Luonnos alla. Tässä kattokaltevuus on 1:7, mutta selvää oli, ettei tällainen tulisikaan menemään läpi. Saimme kuitenkin neuvoteltua 1:3 kaltevuuden olevan ehkä toteutettavissa jos sen korkea otsapinta saadaan näyttämään keveämmältä. Eli meillä on pieni mahdollisuus saada kuitenkin pulpettikattoinen talo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti