maanantai 10. elokuuta 2015

Talotoimittajan valinta

Ei ole helppoa. Ei itse rakentaminen, muttei ihan pelkkä talotoimittajan valintakaan. Koko kesä siinä meni, vaikka tavoite oli saada tehtyä valinta jo ennen lomia.

Kilpailutuksessa oli eri vaiheissa lähes kaikki Googlella löydetyt muuttovalmista toimitusta tarjoavat toimittajat, mutta lopulta kisassa oli tarkemmin Sievitalo, Mammuttikoti, Jukkatalo, Kastelli, DesignTalo ja Ainoakoti.

Omista suunnitelmista tehty kilpailutus oli jotenkin hallinnassa, mutta jos eri talotehtaiden lisäksi olisi ollut jokaiselta erilaiset pohjat, niin en tiedä miten valinnan olisi edes voinut tehdä jotenkin luotettavasti. No me pyysimme ja saimme ensin perustarjoukset talotoimittajien omilla toimitussisällöillä, joissa oli eroja erityisesti kiintokalusteiden, sähköjen, LVI:n ja pintamateriaalien osalla. Vertailusta ei noilla tarjouksilla tullut mitään, niin käytimme pari päivää miettien ja tehden huonekohtaisen Excel-taulukon toimitussisällöstä. Tässä alla pieni pätkä taulukostamme:

Tämän jälkeen alkoi tarjousten vertailu olla jollain tasolla loogista, mutta silti jokaisella toimittajalla oli hyvin erilainen lähestymistapa tarjota näitä. Monet antoivat esim valaisimille muutoshintoja perustoimitukseen, mutta niiden tulkinta ei ollut lainkaan helppoa, kun toisilla oli selvästi laskettu nämä paketiksi. Lisäksi näissä "lisävarusteissa" alkoi tulemaan selvästi eroja hinnoissa, joten taas tällä kierroksella saatiin muutama ehdokas tiputettua.

Lopussa mukana oli Kastelli ja DesignTalo, mutta toimittajaksi valikoitui lopulta selvän hinnoittelun, yhteistyökykyisen myyjän ja yleisen joustavuuden vuoksi:

Emme tosin ole vielä kertoneet tätä heille, ja varsinainen sopimus on allekirjoittamatta. Mutta näitä viimeisiä säätöjä on paljon helpompi tehdä vain yhden toimijan kanssa. Seuraavaksi siis viimeiset viilaukset ja kaupan allekirjoitukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti