torstai 20. elokuuta 2015

Vanhan asunnon myynti

Nyt kun uuden talon ostaminen on sovittu, pitäisi myydä vanha pois. Meillähän on rakentamisen aloituksessa oman myyntiehto, eli lupakuvia pidemmälle ei edetä ennen kuin vanha on myyty. Tällä turvaamme projektin etenemisen ja oman selkärangan. Pankki ei täysin poissulkenut oman asunnon pitämistä valmistumiseen saakka, mutta tällä hetkellä paljon turvallisemmalta tuntuu myydä vanha pois rauhassa, ja samalla toki rakennusbudjetti on varmemmalla pohjalla, kun tietää kuinka paljon rahaa vanhasta asunnosta saa.

Olen itse myynyt edellisen osakkeemme, ja koen edelleen, etten saa välittäjälle maksamalla tarpeeksi vastinetta. Meillä on myös hyvin aikaa myydä omaa rauhassa pois ennen kuin projekti etenee, ja näin voimme yrittää oman myyntiä ensin itse, ja jos tarvitsee, niin ehdimme ottamaan välittäjän myöhemminkin.

Asunto-osakkeen myyntiä varten tarvitaan isännöitsijäntodistus liitteineen ja myynti-ilmoitus. Päätin laittaa ilmoituksen etuovi.comiin, koska siellä kuului paremmat lisäpalvelut samaan hintaan, ja minun mielikuvissa se on luotettavamman oloinen kuin oikotie. Molemmissa ilmoitus maksaa 149 €, ja sillä ilmoitus saa olla esillä kuinka kauan vain, ja ilmoitusta voi välillä pitää poissa näkyvistä ja jälleen laittaa esille. Etuovessa kuuluu itsemyyjälle mielestäni paremmat ohjeet, dokumenttipohjat ja jopa puhelinneuvontaa lakiasioissa.


Näillä neuvoilla laitoin vanhan asunnon myynti-ilmoituksen 18.8. tulille, ja nyt se on täydennettynä näkyvissä. Toivotaan, että myynti sujuu hyvin, kohteemme on varmasti mielenkiintoinen rivitalo, mutta toki tässä jotain pintaremonttiakin seuraava asukas voi jo tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti