tiistai 15. syyskuuta 2015

Pulpettikatto sittenkin?

Tontillamme on kaavavaatimuksena kattokaltevuus 1:1.5 - 1:2, ja tämä on käytännössä estänyt haluamamme pulpettikaton toteutuksen. Kuten aiemmin kirjoitin, saimme kuitenkin hiukan vihreää valoa loivemmasta kaltevuudesta. Tätä on nyt valmisteltu ja perusteltu jonkin aikaa parilla käynnillä rakennusvalvonnassakin, ja tänään sain kaavoitusarkkitehdiltä 1:3 kaltevuutta puoltavan lausunnon. Eli pulpettikattoa ainakin lähdetään rakennusluvassa hakemaan.

Monenlaisia perusteluita mm. teknisistä yksityiskohdista, rakennusilmeestä, auringosta jne. käytettiin muutoksen perusteluina, mutta työ kannatti! Toivottavasti myös loppuun saakka.

Ilman pulpettikattoa meillä olisi ollut korkeampi huonekorkeus läpi talon (2800) ja olohuoneessa tosi loivasti sisäänpäin nouseva sisäkatto. Nyt me saimme reilusti korkeutta olohuoneen ikkunoihin, niin pienensimme muun talon korkeutta 2500 mm:iin. Alla olevassa hahmotelmassa ynnäilin sisäkaton nousevan n. 3,9 m korkeuteen. Tuo perushuonekorkeuskin on riittävä, ja kun makuuhuoneet ovat normaaleja/pienehköjä, niin näissä suuri sisäkorkeus olisi voinut olla jopa vähän hölmön näköistä. Ja tällä korkeuden pienentämisellä saimme myös budjetin pidettyä samassa, vaikka pulpettikatto korkeampine ikkunoineen on hiukan harjakattoa kalliimpi vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti