perjantai 22. tammikuuta 2016

Runkopystytys

Keskiviikkona 20.1. alkoi runkopystytys. Kirvesmiehet tulivat tontille klo 6, nosturi oli siellä klo 7, ja pois ne lähtivät joskus ennen iltayhdeksää! Huima päivä! Tässä alla kuvien kanssa keskiviikon ja torstain etenemistä:

Ensimmäinen elementti oli paikallaan ja tuettu klo 8:15.

Elementit ja iso kasa puutavaraa ja muuta pystytyksessä tarvittavaa tulivat kahdella täysperävaunurekalla.

Elementeissä on 200 mm runko villoitettuna, sisäpuolella höyrysulkumuovit ja sisäkoolaus valmiina. Myös ulkopuolen verhous, ovet ja ikkunat on asennettu sisätiloissa paikoilleen, jolloin rakenteen tiiveys on taattua, ja kosteus ei pääse rakenteisiin. Sisäpuolelle tulee vielä sähköjohdotus ja 50 mm villaa koolausten väliin ja pintaan kipsilevyt. Elementit tuetaan pystysuoraan säädettävillä ruuveilla, joihin tuki otetaan sisätäytön joukkoon painetuista maakiiloista.

MH1 alkaa hahmottumaan.


Olohuoneen korotetulle osalle asennetaan korkeammat elementit (3 kpl), jotka ovat pystymallisia, ja näinollen huomattavasti hitaampia asentaa.


Viimeinen elementti oli talon ja teknisen tilan välinen seinärunko. Vaikka kyseessä on kahden lämpimän osan välinen seinä, siihen tulee 250 mm villaa, jotta äänet eivät siirry teknisestä tilasta taloon. Tämä elementti oli paikallaan klo 12:30.

Pulpettikaton mallista johtuen matalan osan kattotuolit ovat 4,2 m korkeita, jolloin ne olivat liian korkeita tai leveitä kuljetettavaksi. Kattotuoleissa oli siis yläkolmio erillisenä osana, joka piti liittää tuoliin ennen tuolin nostamista. Tämä tehtiin vaakatasossa kaikkiin kattotuoleihin ennen rungon päälle nostamista.


Ensimmäiset kattotuolit paikallaan klo 15:40. Tuon terassin sisäänvedon vuoksi ulkoseinälinjaa jatkettiin liimapalkilla.Työ jatkui iltamyöhään, viimeinen kattotuoli päärakennuksen päälle nostettiin 17:30, mutta tämän jälkeen vielä asennettiin toinen päätykolmio, jolloin koko paketti saatiin tuettua niin, ettei kattotuolien kaatumisesta ole vaaraa. Työmaavaloina toimi n. 450 t€ hintainen 2 viikkoa vanha nosturiauto ja sen "kohtuutehokkaat" LED-työvalot!

Torstaina 21.1. aamupäivällä nosturi oli vielä työmaalla nostamassa toisen päätykolmion ja autokatoksen kattotuolit. Iltapäivällä tehtiin räystäänalusia ja kiinnitettiin kattotuolien jäykisteitä. Samalla työmaalle tuli tavaratoimituksia, mm ylä- ja alapohjan eristeitä.

Kuva suunnilleen takan kohdalta eteisen ja keittiön suuntaan.

Julkisivu koillisesta (tien puolelta). Hyvin näkyvät mainoslakanat!

Panoraamakuva etelän suunnasta, sisäpiha / terassikatos tulee tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti