sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Muutto nro 2, ideoita kotiin

Syyskuun lopussa kirjoitin ensimmäisestä muutostamme rakentamiseemme liittyen. Nyt on jälleen ensimmäinen yö nukuttu muuton jälkeen. Saimme avaimet väliaikaiseen asuntoomme 1.12. ja viikolla veimme laatikkotavaraa kolmena päivänä, ja eilen lauantaina kannoimme isot tavarat parilla keikalla sisään. Ilta meni järjestellessä, lamppuja laittaessa, ja siivotessa, mutta pääsimme kuin pääsimmekin ennen puolta yötä nukkumaan. Tämä oli TODELLA paljon helpompi muutto kuin viimeksi; osa tavaroista oli laatikoissa valmiina, ja kaikkea ei otettu vieläkään käyttöön, vaan ne odottavat varastossa omakotitaloon pääsyä.


Asumme nyt asumisoikeusasunnossa, joka on valmistunut 2012, ja tässä on asunut yksi asukas ennen meitä. Asunto on todella siisti ja ihan toimiva 3h+k+s asunto kahdessa kerroksessa, yhteensä 82 m2. Heti huomaa kyllä sellaisia asioita, jotka pitää tehdä toisin omaan kotiin. Erityisesti keittiö korkeine kaappeineen ja vähäisine laatikoineen vahvistaa omia ideoita toimivasta keittiöstä. Samoin materiaalivalinnat tällaisessa uudessakaan asunnossa eivät ole mitään hienoja, ja täältä ainakin näkee, minkälaisia ei haluta omaan kotiin laittaa. Tämä on siis oikeasti hyvä väliaikainen asunto, mutta samalla aina oppii lisää, ja monien kokemuksien kautta omat valinnat vahvistuvat.

Muuttaminen kaikkinensa on siis kamalaa edelleenkin, mutta kun taloa alkaa rakentamaan, niin muuttamisen hyvät puolet voittavat sen kamaluuden:

  • muuttaessa turhien tavaroiden määrä vähenee, ja mitä useampi muutto, sitä enemmän tätä turhaa tavaraa huomaa omistavansa
  • aina kun asuu hiukankaan pidemmän aikaa jossain asunnossa, huomaa mitä hyvää ja huonoa siinä on, ja jos tämän vielä ehtii siirtämään omiin suunnitelmiin, niin talosta tulee aina vain viimeistellympi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti