keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Pohjatyöt etenevät

Maanantaina jatkoimme pohjatöitä, ja tontti on valmiina anturavalua varten. Olimme siis kerrankin hyvissä ajoin liikenteessä. Ehkä jopa hiukan liiankin hyvissä ajoin, sillä maanantaina saimme lisää LVI-suunnitelmia, ja pieniä viime hetken korjauksia pitikin sitten tontilla tehdä. Esimerkiksi vesimittarin paikka teknisessä tilassa oli vaihtunut toiseen nurkkaan aiemmasta piirustuksesta, ja meidän nousu tuli tietysti toisen nurkan paikkeilla ylös. Tämä johtui lämmitysjärjestelmän muutoksesta, muttei onneksi aiheuta isompia kaivuutöitä, kun vesiputken saa tuotua täyttökerroksessa oikeaan nousukohtaan.

Maarakennusurakoitsijamme Rami Mäkilä teki todella hienoa työtä paikan päällä ja näin kolmessa päivässä tasoitus, viemäröinti, salaojitus ja hule/rännivesiputket kaikkine kaivoineen olivat paikallaan. Alla kuvia perjantain ja maanantain töistä.

Tontti on aika kalteva, ja ajatuksena oli käyttää louhittavaa kalliota tasoitukseen, mutta rakennusalan ulkopuolelle louhosta ei kuitenkaan paljoa jäänyt. Mutta tässäkin maarakennusurakoitsijamme sai erittäin järkevästi järjestettyä täytemaata, kun heidän seuraavassa kohteessa tuli poistettavaa maata niin paljon, että siitä riittää reilusti meidän täytöksi. Näin molemmille rakentajille tulee hintaetua, kun meidän ei tarvitse maksaa täyttömaasta täyttä hintaa ja toisen rakentajan ei tarvitse maksaa jätemaksua omasta maastaan. Eli eilen ja tänään maata on tullut tontille ja kuorma-autokasoja on pitänyt etukuormaajalla työntää pidemmälle, joten pohjatasausta joudutaan vielä tekemään uudelleen ennen anturavalua, mutta tämä on pieni haitta edullisesta täytemaasta.

Tässä kuvassa näkyy kunnallistekniikka: keltainen pystyputki on kaupungin viemäri, johon talolta tuleva harmaa putki liitetään. Samanlainen musta kaivo on vieressä, ja tähän liittyy hule- ja rännivesiputket. Kiepeillä on sähkökaapeli ja valokuitu, ja nämä tuodaan suojaputkessa taloon.

1 kommentti:

  1. Oli kiva lukea teidän urakasta ja nähdä myös kuvia. Meidän on tarkoitus löytää ammattilainen, joka tekisi meille maanrakennustyöt sitten, kun mökin rakentaminen alkaa. Se on urakka tulevalle vuodelle. Hyvä että saitte nuo viemärit asennettua.

    VastaaPoista