lauantai 3. lokakuuta 2015

Vastaava mestari

Me otimme hyvin alussa projektiin mukaan pääsuunnittelijan, mutta kun itse rakentaminen lähestyy, niin projektiin tarvitaan myös vastaava mestari. Tämän työn tärkein tehtävä mielestäni on valvoa työn laatua. En usko, että rakenteissa tai niiden suunnittelussa valitsemallamme toimitustavalla on epäonnistumisen vaaraa, mutta asennustyö täytyy tehdä oikein, ja siinä vastaava mestari toimii meidän laadunvalvojanamme. Hänellä täytyy olla tuntemusta tämän päivän rakennustekniikasta, ja rohkeutta puuttua heti havaitsemiinsa mahdollisiin puutteisiin tai virheisiin.

Talotoimituksen mukana DesignTalon suunnittelijat toimivat myös monessa kohdassa tarvittavina suunnittelijoina ja työnjohtajina, mutta pääsuunnittelijan lisäksi meiltä pitää olla mm. rakennuksen ulkopuolisten osien KVV-työnjohtaja. Tämä työosuus on aika pieni, ja kätevää olisikin, jos vastaava mestari voisi toimia myös näissä tehtävissä.

Tällainen ehdokas löytyi jo aiemmin jonkun toisen rakennusblogin kautta, ja nyt kun rakentaminen lähestyy, niin varasimme yhteisen ajan ja tapasimme paikallisessa kuppilassa. Juttu luisti ihan kivasti, ja ammattitaitoakin tuntuisi riittävän, joten palkkasin Marko Rusin Rannikon Rakennusvalvonnasta meille. Taas on yksi valinta tehty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti