maanantai 9. marraskuuta 2015

Tonttityöt alkoivat

Tänään vihdoin alkoi tapahtua tontilla: Kaivuri ja pora pääsivät töihin.

Perjantaina 6.11. louhintaliikkeen (Rauhalan Louhinta Oy) edustaja kävi tontilla katsomassa työmaata, ja sopimassa aikataulua. Ja saman tien pora oli ilmestynyt tontille. Lauantaina kävin veljen kanssa mittaamassa porauskorkoja kallioon.

Poravaunu ja kaivuri sulassa sovussa.

Pikkukaivurilla (joka saatiin tähän hätään) sai juuri ja juuri revittyä kantoja pois, että näki, mihin asti kalliota tarvitsee porata.

Korkomerkkejä kalliossa. Anturan (n. 1000 mm) alle pitäisi jättää >300 mm kerros laakerisepeliä, eli lattian tasosta pitäisi päästä vähintään -1300 mm alaspäin. Korkeimmasta kallion kärjestä meillä tämä tarkoitti n. 2 m räjäytystä, ja kokonaismäärä louhinnalle tullee olemaan n. 200 m3 kalliota. Tämä on kyllä oikein hyvä asia, kun tontin suoristamiseen tarvitaan joka tapauksessa täytemaata, niin nyt tämä saadaan omasta kalliosta!

Reikiä valmiina panostamista varten. Porari meinasi, että huomiselle jää vielä porattavaa.

Itse louhinta tapahtuu ensi viikolla, kunhan naapuritonteilla ja -taloissa on saatu tehtyä tarvittavat räjäytyskatselmukset. Tällä varmistetaan, ettei louhinnassa synny vaurioita, tai jos syntyy, niin vakuutuskuviot ovat selvillä.

Kun kaivuri oli jo päässyt tontille, niin talon kalliottomassa päädyssä tehtiin pieni koekuoppa. Naapuritontillahan oli jouduttu paaluttamaan, kun moreenin alta tuli savivelliä, mutta meidän ylempänä olevalla tontilla tätä ei nyt tarvitse pelätä. Jee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti